Mirelle is dol op Chupa chups

“Ineens was ik 12,5 jaar in dienst!”

Van open sollicitatie tot Corporate ICT Team Leader SharePoint
"Voordat ik bij Perfetti Van Melle kwam was ik druk bezig om uit te vinden wat ik graag wilde in mijn werk. Binnen de IT-consultancy wereld kon ik mijn draai niet goed vinden ook al stonden de werkgevers met de sleutels voor lease-auto’s te wapperen. Ik miste iets en dat heb ik hier meer dan gevonden. Inmiddels zit ik dan ook 13 jaar bij Perfetti Van Melle en de tijd is voorbij gevlogen. Geen dag heb ik me verveeld. En nog steeds niet."
Eerste werkdag

De stoute schoenen aan met een open sollicitatie

Als consultant wilde ik altijd heel dicht bij de klant zitten om een gevoel te krijgen bij de business. Ik merkte dat ik graag affiniteit had met het product zelf om mezelf niet te verliezen in dashboards, processen en rapporten. In mijn zoektocht naar een leuk bedrijf in West-Brabant kwam ik uit bij (Perfetti) Van Melle en besloot ik een open sollicitatie te sturen.

dag 0

Opzetten van global intranet

Vanaf dag 1 mocht ik me bezig gaan houden met een specifieke opdracht; het opzetten van een global intranet om de internationale communicatiestromen op management niveau te stroomlijnen. Deze wens was ontstaan naar aanleiding van een onderzoek en mijn kennis sloot daar perfect bij aan.

dag 1

De fusie

Zeer kort na mijn aanstelling werd de fusie tussen Perfetti en Van Melle beklonken. Ik schatte in dat daarmee mijn project in de ijskast kon komen, maar het tegendeel was waar. Ze wilde het global intranet juist inzetten om de communicatie omtrent de fusie een boost te geven. Het management van de operating companies werd hierdoor met elkaar in verbinding gebracht.

dag 30

Sharepoint

Een aantal jaren na mijn aanstelling kwam er wederom een mooie uitdaging op mijn pad. In die tijd kwam er een nieuwe versie van Sharepoint uit. Waar SAP de primaire processen prima ondersteunde, kon Sharepoint de wereld rondom de informatiewerker efficient ondersteunen met documentbeheer, taken toekennen, samenwerkingstools etc. Daar hadden we toentertijd nog geen ondersteuning in en ik besefte me dat dit exact was wat we nodig hadden. Ik kreeg groen licht en startte met de uitrol in de Benelux.

dag 1124

Van fulltime naar parttime

Toen ik in 2005 zwanger raakte ontstond de vraag hoe mijn werkzaamheden voortgezet konden worden. Hierin was Perfetti Van Melle zeer meedenkend. Ik ging van fulltime naar parttime en voor de vervanging werd een vacature geplaatst. Daarop kwam één reactie die toevallig ook een schot in de roos bleek te zijn. Samen met de nieuwe medewerkster verdeelde ik de FTE en maakte we samen afspraken over onze werkzaamheden.

dag 1745

Stabiliteit

Het gevoel dat in al die jaren dat ik hier werk is gegroeid is ‘stabiliteit’. Dat ervaar ik als heel prettig. We zijn een gezond bedrijf dat constant in ontwikkeling is en daarin werken we heel pragmatisch. Aan de ene kant zoeken we groeimarkten op, waar we aan de andere kant ook afscheid durven te nemen van minder rendabele projecten. Gewoon common sense.

dag 2695

Spaanse collega

Inmiddels heb ik met ons gezin een heel leuk contact opgebouwd met het gezin van een Spaanse collega. Hij is als Sharepoint expert naar Nederland gekomen na de overname van Chupa Chups. Ik bewonder hun wilskracht als gezin en zakelijk kan ik ook heel veel van hem leren. Het internationale karakter van de organisatie stimuleert ons flexibel en open minded te zijn.

dag 3452

dag

4588
"Trots ben ik op het feit dat er in de IT-wereld, wat toch een mannenwereld is, nu een vrouw als CIO is aangesteld binnen ons bedrijf. Het is heel typerend dat er hier veel vrouwen werken met een goede IT achtergrond. Iets in dit bedrijf trekt vrouwen aan. Dat is nooit beleid geweest, maar gewoon zo gegroeid. Ik ben daarvan een goed voorbeeld."

Benieuwd naar mijn collega's bij Perfetti Van Melle?

Robert doet alles voor Mentos

Robbie is dol op Chupa Chups

Marieke haalt energie uit Mentos

Dirk kiest voor Smint

Rolf verkoopt Chupa Chups

Marcel ademt Mentos

Hanneke maakt Fruittella

Michiel is fan van Klene

Willemien gaat voor Mentos